. Відбулось засідання міської науково-методичної ради - 13 Березня 2015 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
Субота, 04.05.2024, 01:38
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2015 » Березень » 13 » Відбулось засідання міської науково-методичної ради
17:53
Відбулось засідання міської науково-методичної ради

11 березня 2015 року відбулось засідання міської науково-методичної ради. Присутні 23 особи, відсутні з поважних причин 2 особи. Головуюча Старовойтова А.О., секретар Мандровний О.М.

Був розглянутий наступний порядок денний:

  1. Про дільність міської психолого-медико-педагогічної консультації та міського логопедичного пункту в системі освіти міста (Колесова Г.В., Крюкова Н.А.)
  2. Про результати проведення днів методичної допомоги у навчальних закладах міста у 2014/2015 навчальному році (Старовойтова А.О.)
  3. Про матеріали передового педагогічного досвіду, надані для участі у міській педагогічній виставці та до схвалення міською науково-методичною радою (методисти методцентру)
  4. Звіт про про виконання програми дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня (Тараброва С.М., Хоменко О.М.)

Про хід виконання рішень попереднього засідання міської методичної ради повідомила головуюча. Рішення попереднього засідання виконані. Мають позитивну ухвалу науково-методичної ради Комунального навчального закладу Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» методичні розробки, матеріали з досвіду роботи педагогів-претендентів на присвоєння педагогічних звань Живець Л.М, Овсієнко Л.П., Степченко В.І., Кравченко О.А., Доброти Н.Г., Сайко А.В., Лойченко О.В., Гаріної Н.І., Симонової Я.М., Неймеш В.В., Клименко Н.М., Трухан В.П., Жеми С.М., Зінченко О.В.

Про дільність міської психолого-медико-педагогічної консультації та міського логопедичного пункту в системі освіти міста надали інформацію завідуюча Славутицької міської психолого-медико-педагогічної консультації Колесова Ганна Володимирівна та завідуюча міського логопункту Крюкова Наталія Анатоліївна. Доповідачі наголосили на важливості подальшої співпраці очолюваних ними підрозділів з навчальними закладми міста щодо раннього виявлення дітей з особливими потребами, посилення просвітницької роботи з педагогами та батьками з метою формування толерантного ставлення до дітей з особливими потребами, подолання стигматизації дітей з інвалідністю, сприяння розширенню мережі інклюзивних закладів в місті.

Про результати проведення днів методичної допомоги у навчальних закладах міста у 2014/2015 навчальному році проінформувала Старовойтова Арина Олександрівна, завідуюча міського методичного центру. У вересні – жовтні 2014 року нею були проведені дні методичної допомоги. Дні методичної допомоги були організовані на запит в усіх навчальних закладах крім Славутицького ліцею з метою надання практичної й методичної допомоги методичним кабінетам навчальних закладів з питань вдосконалення їх організаційної діяльності, розвязання нагальних проблем у плануванні науково-методичної роботи. Методичні співбесіди показали належний рівень організації та змісту роботи усіх методичних кабінетів. Однак, зважаючи на позитивні та негативні результати проведених співбесід, доповідач підготувала пропозиції та поради, запропонувавши методичним службам звернути увагу на наступне:

  • пріоритет – якість освіти. Стан планування роботи з професійного розвитку педагогічних працівників з огляду на сучасну нормативно-правову базу в системі освіти;
  • у фокусі уваги – дебюракратизація. Систематизація матеріалів методичного кабінету як локального центру професійного розвитку педагогів; документація методичного кабінету, електронний документообіг;
  • важливо – контроль за виконанням рішень. Організація роботи педради як колегіального органу управління навчальним закладом;
  • організація самоосвіти педагогів на основі принципів практико-зорієнтованого та проблемно-орієнтованого навчання дорослих; 
  • організація атестацій та курсового підвищення кваліфікації на сучасному етапі;
  • вимоги до проведення моніторингових досліджень у закладі освіти.

Старовойтова А.О. також коротко ознайомила присутніх з узагальненими  результатами організаційного етапу у роботі міської педагогічної виставки. До схвалення міською науково-методичною радою з метою участі у виставці «Освіта Славутича – 2015» подані 107 експонатів – описів передового педагогічного досвіду, методичних розробок, посібників тощо. Наразі експерти приступили до рецензування. Відкриття виставки відбудеться 01 квітня 2015 року.

Тезовий звіт про про виконання програм дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня в Славутицькому ліцеї та в дошкільному навчальному закладі № 4 «Марите» надали заступник директора ліцею з наукової роботи Тараброва Світлана Миколаївна та вихователь-методист «Марите» Хоменко Окасана Миколаївна.

По завершенні засідання науково-методичної ради відбулася інструктивно-методична нарада для заступників директорів та вихователів-методистів навчальних закладів.

Старовойтова А.О., голова науково-методичної ради

Переглядів: 377 | Додав: Тatyana | Теги: Сторінка методиста., методична панорама | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz