. Освітня програма для дітей та підлітків при літній школі «Ідея міста: Перевірка реальністю» у місті Славутич - 24 Травня 2016 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
Понеділок, 06.05.2024, 03:27
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2016 » Травень » 24 » Освітня програма для дітей та підлітків при літній школі «Ідея міста: Перевірка реальністю» у місті Славутич
11:15
Освітня програма для дітей та підлітків при літній школі «Ідея міста: Перевірка реальністю» у місті Славутич

Великий проект Маленьких мешканців: діти в місті, про місто, для міста

Коли? 2 - 10 липня 2016 року.
Для кого? Діти (7-12 років), Підлітки (13-16 років), батьки, освітяни, вчителі зі Славутича
ІДЕЯ програми
Разом з дітьми розглянути місто, як організм, де переплітаються різні процеси, що взаємодіють між собою, показати важливість кожного найменшого мешканця, як активного співтворця цих процесів. Програма має бути нагодою для учасників дізнатись більше про місце, де вони проживають, поділитись своїм досвідом та спільно подумати про альтернативні способи його розвитку. Опція погляду на міські потреби дітьми та підлітками можлива та важлива. Проект експериментальний, оскільки ми, дорослі, плануємо передати у дитячі руки реалізацію і перебіг програми. Ми не робимо проект ДЛЯ дітей, ми прагнемо створити проект ВІД дітей. Важливо, що географія проекту осягає два міста – Львів і Славутич.
Основна МЕТА програми – створити майданчик для розробки і створення ігрових моделей, інтерактивних форм, щоб разом говорити про місто, його минуле теперішнє і майбутнє, про складні урбаністичні поняття в легкій формі та простими словами. Зокрема – це створення освітніх ігор, карт, путівників, коміксів, інтерактивних мап на міську тематику. Ми прагнемо апробувати нові методики та інструменти, щоб говорити з дітьми на важливі теми.
ФОКУСИ програми:
1.    Актуалізація ідеї «Дитина-Експерт». Ми використовуємо цю модель у наших програмах і абсолютно впевнені: Якщо давати дитині в руки впевненість у тому, що саме вона є співтворцем процесів, які відбуваються у місті – матимемо креативну генерацію.
2.    Розробка та створення серії настільних ігор. Ідея показати, що місто можна пізнавати та розповідати про нього в цікавий та розважальний спосіб.
Для Центру міської історії – це не перший проект з такою концепцією. Ми маємо добрий досвід у розробці настільних ігор, проектів партисипації дітей та молоді до міського планування, організації заходів з урбаністичним спрямуванням. Проект у Славутичі – чудова нагода вийти назовні із «комфортної зони» міста і поділитись досвідом, водночас набувати його у співпраці з дітьми та молоддю з іншого міста.
http://www.lvivcenter.org/uk/
Реалізація проекту передбачає кілька етапів.
Перший етап:
20 травня – 3 червня
«Про Славутич від великих і малих мешканців». Збір матеріалів про Славутич, розробка освітнього ігрового контенту на міську тематику (на прикладі міста Славутич).
Уявіть, що найважливіша/ найцікавіша інформація про Славутич вміщена у настільних іграх, і про це вам розповідають діти – мешканці міста. Цікаво? Щоб реалізувати цю ідею – нам необхідно, щоб юні мешканці надіслали інформацію про Славутич: факти, місця, цікаві будівлі, цікаві люди, родинні історії, події, особливості чи унікальні особистості, все, що робить місто таким особливим.
Всі зібрані матеріали є необхідними для того, щоб ми могли у Львові створити міські освітні ігри, привезти їх до Славутича і разом грати у них та пізнавати місто. Проект буде неможливий без участі мешканців Славутича. Ми створимо відкриті групи в соцмережах, де юні мешканці зможуть ділитись інформацією та цікавими фактами про рідне місто, надсилати фотографії, дослідження, інформацію. Наразі просимо надсилати контент на електронну адресу:
kh.boyko@lvivcenter.org.ua
Другий етап
Урбаністичний табір у Славутичі
2.07.- 10.07.

Квести містом, кінопокази, дослідницька програма для підлітків, розробка проекту «Славутич від А до Я», путівник містом.
Програма розрахована на різні вікові групи, тож відбуватиметься у форматах:
Міська гра, для дітей віком 7-13, яка відбуватиметься у формі квесту.
Урбаністична майстерня - п’ятиденна програма зустрічей для підлітків.
Зустрічі за кавою для дорослих – обговорення актуальних проблем у місті з освітянами, батьками.
Фокуси програми: містопланування, міська історія, публічний простір, міста майбутнього, ігрові моделі пізнання міста, екологічна свідомість, брендингміста. Також, під час школи ми плануємо організувати кіноперегляди, простір з настільними іграми та іншими активностями.
Програма, яка співпадає з літніми канікулами, буде для учасників гарною нагодою пізнавати нове і водночас чудовою альтернативою відпочинку у спілкуванні з однолітками.
Деталі, щодо часу, тривалості та перебігу програми будуть уточнюватись ближче до початку програми.
Якщо у вас виникнуть питання та пропозиції, просимо звертатись!
Контактна інформація:
Христина Бойко, координаторка освітніх програм Центру міської історії
097 20 99 267,
kh.boyko@lvivcenter.org.ua
Арина Старовойтова, завідувачка методцентру управління освіти і науки, 2-35-32

Якщо Вам цікаво взяти участь у програмі, просимо заповнити коротку реєстраційну форму

Переглядів: 467 | Додав: Тatyana | Теги: Цікавинки із торбинки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Тatyana  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz