. Аби свято в дитсадку було святом: як уберегти дитину від розчарувань - 1 Листопада 2016 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
П`ятниця, 03.05.2024, 08:20
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2016 » Листопад » 1 » Аби свято в дитсадку було святом: як уберегти дитину від розчарувань
11:18
Аби свято в дитсадку було святом: як уберегти дитину від розчарувань

І педагоги дошкільного закладу, і батьки мають докласти всіх зусиль, аби очікуване свято було справді радісною подією для дитини. З’ясуймо, як дорослі можуть допомогти дитині впоратися зі страхами та іншими негативними емоціями перед виступом Піднесений настрій, позитивні емоції — на жаль, не єдині супутники підготовки та проведення святкового заходу в дитсадку. Як напередодні, так і під час свята діти бувають напруженими, розгубленими, надто збудженими, а то й добряче наляканими. Уберегти дитину від стресових переживань, правильно налаштувати її на майбутній виступ, вселити віру у власні сили — посильне завдання для дорослих. Педагоги й батьки мають подбати, щоби свято в дитсадку було справді дитячим.

Як підготувати себе та дитину до свята: 7 порад для батьків

  • Поміркуйте: чому для вас так важливо, аби дитина виступила? Ви прагнете, щоб вона отримала задоволення від участі у святковому заході, чи вами керує батьківське самолюбство?
  • Замисліться: чи зобов’язана ваша дитина вчити вірші, зображати метелика або танцювати навколо ялинки? Змушуючи дитину робити те, що їй не до вподоби, ви навряд чи допоможете їй стати більш упевненою в собі.
  • Не залякуйте дитину, намагаючись змусити її вивчити напам’ять вірш чи пісеньку. Свято не має перетворюватися на засіб маніпуляції, а подарунок — на засіб педагогічного впливу.
  • Сприймайте підготовку до свята простіше. Не загострюйте ситуацію, не набридайте дитині повчаннями та домашніми репетиціями. Натомість спробуйте перетворити нудне заучування на захопливу гру.
  • Пам’ятайте: не всі діти створені для сцени. Дитину слід вчити виступати, але зробити це за кілька днів до свята — неможливо.
  • Намагайтеся знайти час, аби відвідати святковий ранок. Адже маленькі діти виступають не перед аудиторією, а насамперед перед своїми батьками.
  • Дозвольте дитині бути самою собою. Інколи для дитини найліпшим святом буде можливість тихенько відсидітися на стільці до кінця святкування. Тож не варто примушувати її веселитися разом з усіма.

Детальніше читайте Джерело. І хай свято буде дійсно святом.

Переглядів: 408 | Додав: Тatyana | Теги: освітня діяльність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Lara  
0
Очень полезная информация, если бы только родители хоть немного прислушивались к советам педагогов группы, было бы просто замечательно! Хотя одна мама прислушалась к моему совету и праздник у ребёнка состоялся. выходит, что не всё так плохо. prof

1 штв  
0
Дуже корисна інформація для батьків. На жаль іноді батьківське самолюбство таки перемагає над дитячим задоволенням, радістю  та комфортною, саме для дитини, атмосферою на святі. Напередодні дитячих ранків досить часто доводиться пояснювати це дорослим!  Дійсно, шановні батьки, дозвольте дитині бути самою собою!

2 Тatyana  
0
Дякую за влучний коментар.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz