. 14 травня 2014 року відбулося підсумкове засідання міської науково-методичної ради. - 15 Травня 2014 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
Вівторок, 30.04.2024, 02:33
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2014 » Травень » 15 » 14 травня 2014 року відбулося підсумкове засідання міської науково-методичної ради.
16:49
14 травня 2014 року відбулося підсумкове засідання міської науково-методичної ради.

14 травня 2014 року відбулося підсумкове засідання міської науково-методичної ради. Присутні – 24 особи. Відсутні з поважних причин – 2 особи. Головувала на засі­данні Старовойтова А.О., завідуюча методцентром.

Члени ради розглянули наступний порядок денний:

Про результати роботи колективу ДНЗ «Центр розвитку дитини» над науково-ме­тодичною проблемою (Кузьміна Т.О., вихователь-методист ДНЗ «Центр розвитку ди­тини»)

Про результати моніторингу стану виконання навчальних програм в ЗНЗ (Старо­войтова А.О., заступники директорів ЗНЗ)

Про результати методичної роботи з педагогічними кадрами міста у 2013/2014 н.р. (вихователі-методисти, заступники директорів)

Про роботу секторів міського методичного центру у 2013/2014 н.р. (Старовойтова А.О., методисти центру)

Про схвалення адаптованих, авторських програм, матеріалів передового педагогі­чного досвіду, матеріалів педагогічної виставки. (Старовойтова А.О., методисти метод­центру)

Засідання проходило у дошкільному навчальному закладі «Центр розвитку ди­тини» і розпочалося екскурсією-презентацією про результати роботи педагогічного ко­лективу над реалізацією проблеми «Впровадження здоров’язберігаючих, здо­ров‘яформуючих, здоров’язміцнюючих технологій на основі валеологізації навчально-виховного процесу». Створене предметно-розвивальне середовище, наявна навчально-матеріальна база закладу яскраво продемонстрували результати та зміст роботи колек­тиву.

Далі учасники засідання обговорили попередні результати моніторингу стану ви­конання навчальних планів та програм.

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах дане питання систематично контро­лювалося протягом навчального року. Станом на грудень 2013 року та березень поточ­ного року адміністраціями закладів узагальнені довідки, видані накази щодо виконання навчальних програм. Згідно з планами внутрішнього адміністративного контролю в усіх закладах здійснювалася перевірка класних журналів, календарно-тематичних планів, проаналізовані звіти вчителів про фактичне виконання навчальних програм. Таким чи­ном, відстеження виконання навчальних планів та програм здійснювалося системати­чно, що дало змогу своєчасно виконувати корекційні заходи. Адміністрації закладів вживають заходи щодо усунення зафіксованих недоліків, надають рекомендації учите­лям, які з певних причин мали відставання у виконанні програм. Отже, станом на 14.05.2014 навчальні програми з усіх предметів в 1-11 класах за 2013-2014 навчальний рік виконуються належним чином. Остаточні звіти будуть узагальнені в навчальних за­кладах 30.05.2014.

Учасники засідання також детально обговорили результати методичної роботи з педагогічними кадрами міста та підсумки роботи секторів міського методичного центру у 2013/2014 н.р. Обговорення відбувалося у формі коротких виступів усіх присутніх, під час яких були наведені яскраві приклади реалізованих вдалих методичних заходів, ці­каві ідеї щодо впроваджених методичних проектів. Важливо, що усі доповідачі надавали слушні зауваження та конструктивні пропозиції щодо вдосконалення системи методич­ної роботи з педагогами як на рівні навчальних закладів, так й на загальноміському.

Так, було вирішено продовжити роботу педагогічної виставки «Освіта Славутича» в апробованому у цьому навчальному році форматі. Через це потребує оновлення по­ложення виставки та є необхідність у більш ефективній, вчасній роботі методичних служб закладів та, у першу чергу, власне вчителів, бажаючих брати участь у виставці. Також присутні схвально відгукувалися про роботу міського теоретико-практичного се­мінару «Профілактика мовленнєвих порушень у дітей дошкільного віку», форуму «За­прошуємо на урок», окремих міських методичних об"єднань та майстер-класів педагогів з педагогічними званнями. Проте одностайною була думка про те, що необхідно робити подальші кроки на шляху оптимізації кількості методичних заходів на користь підви­щення їх якості та змісту. Було вирішено налагодити подальшу співпрацю із навчаль­ними закладами міста Чернігова з метою обміну передовим педагогічним досвідом. При­сутні обговорили також ідею щодо проведення міського творчого конкурсу для вчителів та надання можливості педагогам вибирати тему методичних заходів та брати у них участь за власним бажанням. На думку учасників засідання це сприятиме підвищенню мотивації професійної діяльності.

По завершенні роботи науково-методична рада схвалила матеріали до нагоро­дження дипломами міської педагогічної виставки «Освіта Славутича – 2014»; перелік матеріалів для експертної оцінки науково-методичною радою Київського обласного ін­ституту післядипломної освіти педагогічних кадрів для участі в обласній виставці «Освіта Київщини: творчі здобутки, перспективні педагогічні ідеї та технології» у 2014 році та визнала результати міської педагогічної виставки «Освіта Славутича – 2014» за­довільними. Також описи досвіду роботи окремих педагогів були прийняті до рецензу­вання.

Методичні служби навчальних закладів отримали дипломи та подяки за підсум­ками міського етапу олімпіад, конкурсів, виставки "Освіта Слаутича". За традицією ці нагороди учні та вчителі отримають на підсумкових заходах, присвячених завершенню 2013-2014 навчального року. Дипломи виставки "Золотий фонд" будуть вручені на пле­нарному засіданні серпневої педагогічної конференції.

Отже, бажаємо колегам вдалого завершення 2013-2014 навчального року! Нау­ково-методична рада збереться наступного разу вже у новому навчальному році. 

За матеріалами сайту http://slavmmc.at.ua/

 

Переглядів: 483 | Додав: Тatyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 штв  
0
hello

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz