. 11 лютого - День безпечного Інтернету - 10 Лютого 2014 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
П`ятниця, 03.05.2024, 15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2014 » Лютий » 10 » 11 лютого - День безпечного Інтернету
15:19
11 лютого - День безпечного Інтернету

Парадокс Інтернету: він з’єднує людей, що знаходяться далеко, але роз’єднує з тими, хто знаходиться поруч

Інтернет – це ще одна сторіночка у розвитку людства, яку ми з часом перегорнемо як і всі інші. (Сурган В.С.)

Проблема безпеки дітей в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину стано­вить молоде покоління — діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.

11 лютого 2014 року буде відзначатися День безпечного Інтернету, мета якого зро­бити інформаційний простір безпечним та корисним для наших дітей.

Трохи історії: День безпечнішого Інтернету, англ. Safer Internet Day – відзначається у вів­торок другого тижня лютого з 2004 року. Захід був запроваджений за ініціативою європейсь­ких некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe (Європейська ме­режа безпечного Інтернету). Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:

·  шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,

·  питання Інтернет-етики,

·  загрози протизаконного контенту.

День безпечнішого Інтернету має на меті досягнення об’єднання зусиль держави, біз­несу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.

В 2009 Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи «Майкрософт Україна» оголо­сила про запуск соціальної кампанії «Місяць безпечного Інтернету».

В 2013 в цей день проведена прес-конференція Інтернет асоціації України, під час якої наголошено, що завданням вітчизняної Інтернет-спільноти є віднайдення компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специ­фіки. Також розкрито стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яку умовно можна розділити на три складові: інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання Інтернет-послуг та інструменти по усуненню протизаконного контенту.

ІнАУ розроблені Загальні правила роботи в Інтернеті та готується переклад пам’ятки з без­пеки в Інтернеті для дітей «Play and Learn: Being online», який розробила організація Insafe. ІнАУ визначила, що найнебезпечнішими порушеннями в інформаційній сфері є: ди­тяча порнографія, прояви расової на національної нетерпимості, тероризм.

В якості механізму викорінення найбільш небезпечного контенту створена постійно ді­юча «гаряча лінія» з веб-інтерфейсом Skarga (http://www.skarga.ua/), де кожен користу­вач може залишити свою скаргу щодо інформаційних порушень в Інтернеті.

Інтернет – це всього лише інструмент. Все залежить від того, хто і в яких цілях його вико­ристовує.

Інтернет – сучасне інформаційне поле, де росте дерево знання. Яблучка з нього різ­ної стиглості, різної корисності, різної червиві, різного смаку і різної ваги.

В Інтернеті все на відстані витягнутої руки. Треба тільки знати, як витягнути руку. (Януш Вишневский)

Як провести цей день? 

В мережі Інтернет з’являється багато нецензурної та насильницької інформації. Тому цей день започатковано для привернення уваги дітей і молоді до позитивного і відповідаль­ного використання Інтернет-ресурсів.

У всьому світі в День безпечного Інтернету пропонується велика кількість цікавих захо­дів для дітей та молоді, а також для фахівців, що працюють з дітьми.

«Посміхніться! Ви знаходитесь оnline». Під таким гаслом можна провести цей день, під час якого організувати змагання з пошуку цікавих матеріалів, провести дискусії, запропону­вати молоді знайти посилання на веселі фільми для виведення їх на екран для загального перегляду.

Для найменших користувачів Інтернетом можна розробити «правила дорожнього руху» в мережі Інтернет, які розповсюдити серед молодих батьків у дитячих садочках. Це також буде гарною можливістю запросити батьків до бібліотеки, де діти пограють в он-лайн ігри, а батьки отримають корисну інформацію. Дивіться поради на блозі Веб-спілку­вання, нетикет, скористайтесь його «Скарбничкою».

В рамках цьогорічного святкування Дня безпечного Інтернету, Данська агенція з пи­тань бібліотек і ЗМІ рекомендує три фільми для перегляду як на великому екрані, так і для вставки на сайт чи блог. Небезпечні ресурси Інтернету можуть зруйнувати ваше життя, – основна тема цих роликів.

Також використайте більшу підбірку рекламних роликів на тему безпеки в Інтернеті

5 простих правил для батьків

1.  Підвищуйте власну комп’ютерну та інтернет-обізнаність.

2.  Опановуйте Інтернет разом із дитиною.

3.  Станьте другом дитині у соціальній мережі, або попросіть близьких знайомих зробити це.

4.  Встановіть «Батьківський контроль». Регулярно оновлюйте антивірус.

5. Створіть територію безпечного Інтернету. Використовуйте поновлюваний перелік безпеч­них для дитини сайтів.

Джерело:http://slavmmc.at.ua



Переглядів: 602 | Додав: Тatyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Svitlana  
0
Дуже корисная інформація! smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz