. Викладачі Педагогічного інституту Київського університету ім. Б.Грінченка у Славутичі - 22 Жовтня 2017 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
Середа, 24.04.2024, 22:57
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2017 » Жовтень » 22 » Викладачі Педагогічного інституту Київського університету ім. Б.Грінченка у Славутичі
10:41
Викладачі Педагогічного інституту Київського університету ім. Б.Грінченка у Славутичі

20 жовтня в дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 8 «Теремок» відбувся семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів міста з теми «Особливості впровадження освітньої програми  «Дитина» для дітей від 2 до 7 років у освітній процес дошкільних навчальних закладів міста» за участі авторського колективу вищеназваної програми, а саме: Коваленко Олени Володимирівни,  кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, Половіної Олени Анатоліївни, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, Товкач Ірини Євгенівни, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, Гаращенко Лариси Василівни, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка та Васянович Ольги Василівни - головного спеціаліста управління освіти і науки Славутицької міської ради, Бардакової Наталії Олександрівни - завідувача міським методичним центром, методиста із дошкільної освіти міського методичного центру Терещенко Ірини Анатоліївни, завідувачів, вихователів-методистів, педагогів дошкільних навчальних закладів міста.

Коваленко Олена Володимирівна розповіла колегам про програму «Дитина»: погляд з історії у сьогодення. Мова йшла перші видання програми (1991, 1992, 1993 роки), про доопрацьовану програму у 2003 році та методичні рекомендації до неї. У 2010 році вийшло третє, доопрацьоване та доповнене видання, а у 2016 році методичний комплект - нова освітня програма, методичні рекомендації до неї. Акцент  розмови  також був спрямований на сенсорно-пізнавальний супровід сучасної дитини, на необхідність розумового виховання, на вміння педагога викликати у дітей позитивну радість від пізнання, розвиток вмінь дитини емпатійно переживати за близьких, за оточуючих тощо. 


Половіна Олена Анатоліївна, запросила слухачів на позитивну руханку, яку виконали всі охочі та запропонувала більше довідатися про нетрадиційні техніки малювання. Слухачам було запропоновано самим навчитися робити на основі основних кольорів гуаші: жовтої, синьої, червоної інші кольори, шляхом змішування фарб та за допомогою губок для миття посуду намалювати веселку, зробити спільний колаж із використанням ватних дисків та підручних матеріалів тощо. Багато говорилося про вміння педагогів використовувати освітні ситуації якомога частіше: у спільній  та вільній самостійній діяльності педагога з дітьми. 


Про реалізацію завдань і змісту розділу «Мовлення дитини» в практиці освітньої роботи дошкільного закладу, говорила Товкач Ірина Євгеніївна. Загалу було представлено навчальний посібник «Рослини: овочі та фрукти для дітей старшого дошкільного віку та запропоновано інтерактивну гру «Кавун на городі». 
Зупинилася колега і на використанні творчих  завдань та завдань прикладного змісту, розвитку важливого вміння у дитини висловлювати власну думку, обґрунтовувати свій вибір тощо.
Забезпечення здоров’язбережувального характеру фізичного виховання дітей дошкільного віку повідала Гаращенко Лариса Василівна. Вона наголосила на тому, що коли педагоги послідовно і системно реалізують освітні завдання у роботі, то це дає обов’язково якісні зміни у фізичному розвитку дитини. 
Також йшлося про подальшу співпрацю між Педагогічним інститутом Київського університету імені Бориса Грінченка та Управлінням освіти і науки Славутицької міської ради Київської області. Ольга Василівна Васянович зазначила про те, що у цьому вбачає перспективу і укладання Договору між обома сторонами дасть можливість розвитку та удосконаленню, об’єднає зусилля щодо спільної взаємодії у царині дошкільної освіти, профорієнтації серед старшокласників міста тощо. 
На завершення круглого столу відбувся обмін примірниками договорів про співпрацю між Педагогічним інститутом Київського університету імені Бориса Грінченка та Управлінням освіти і науки Славутицької міської ради Київської області.

 

 

 

Ще фото тут.

Переглядів: 404 | Додав: Тatyana | Теги: Сторінка методиста | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz