. Проведено навчання керівників та педагогічних працівників з питання впровадження інклюзивної освіти - 11 Грудня 2013 - "Центр розвитку дитини" м. Славутич
"Центр розвитку дитини" м.Славутича
Четвер, 25.04.2024, 19:01
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Тримаємо зв'язок
Електронна скринька:
crd2003@ukr.net
Контактні телефони:
(04579)2-83-44 – директор
(04579)2-82-85– вихователь-методист
(04579)2-83-36 – медичний кабінет
Адреса сайту: slavcrd.at.ua

Web-методкабінет


Головна » 2013 » Грудень » 11 » Проведено навчання керівників та педагогічних працівників з питання впровадження інклюзивної освіти
17:37
Проведено навчання керівників та педагогічних працівників з питання впровадження інклюзивної освіти

11 грудня 2013 року, відповідно до плану роботи Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, відділу освіти та міського методичного центру на 2013-2014 навчальний рік, в рамках роботи міського постійно діючого семінару «Рівний доступ до якісної освіти» на базі міського методичного центру проведено навчання керівників та педагогічних працівників навчальних закладів міста Славутича з питання впровадження інклюзивної освіти. На заході були присутні міський голова Славутича, доктор економічних наук,  Володимир Петрович Удовиченко, заступник міського голови, завідуючий відділом освіти Олександр Бернатович Линкевич, заступник завідуючого відділом освіти Алла Володимирівна Ігнатова.

Від дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини» були слухачами семінару завідуюча навчальним закладом Т.М. Машковська, вихователь-методист Т.О. Кузьміна, практичний психолог Л.В. Стреж, вчителі-логопеди Т.В. Шикун, Г.М. Рабчевська, вихователі дошкільного закладу Полегешко С.М., Лоншакова О.М.

Навчання відбулося у формі методичного семінару за участі завідуючого навчально-методичним кабінетом спеціальної педагогіки Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Татаринцева Олександра Володимировича.

Навчання відбулося у два етапи. Перша частина «Особливості організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» дала можливість обговорити складові інклюзивної моделі освіти, порядок організації та нормативний супровід її впровадження, зміни до фінансування навчання дітей з особливими освітніми потребами, основні завдання учасників навчально-виховного процесу щодо реалізації цієї моделі навчання, особливостях оцінювання учнів.

У другій частині семінару Олександр Володимирович спілкувався із педагогами навчальних закладів, які безпосередньо у своїй практичній діяльності працюють з дітьми з особливими освітніми потребами – вчителями-дефектологами, логопедами, вчителями-предметниками, якій здійснюють індивідуальне  та інклюзивне навчання, вихователями спеціалізованих груп дошкільних закладів. Педагоги після короткого обговорення організаційно-методичних умов для здійснення інклюзивного навчання більш детально зупинилися на темі «Диференціація викладання: забезпечення систематизованого підходу до навчання з урахуванням відмінностей учнів з особливими освітніми потребами».  

В ході робочої поїздки до Славутича Татаринцев О.В. ознайомився з роботою дошкільного навчального закладу "Центр розвитку дитини" (завідувач Маяковська Т.М.), який є одним з базових для здійснення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з теми "Соціальна адаптація та інтеграція в суспільство дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку шляхом запровадження їх інклюзивного навчання».

Загальна кількість учасників заходу – 58 осіб.

Відділ освіти та міський методичний центр виконавчого комітету Славутицької міської ради дякує за надану адресну методичну допомогу адміністрації та навчально-методичному кабінету спеціальної педагогіки Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Корисні Інтернет-посилання для учасників семінару:

Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні

Індекс інклюзії: загальноосвітній навчальний заклад 

Індекс інклюзії: дошкільний навчальний заклад 

Навчально-методичний кабінет спеціальної педагогіки Кивського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів

Тематична сторінка на сайті http://slavmmc.at.ua

Джерело: сайт http://slavmmc.at.ua Старовойтова А.О., завідувач центром.

Переглядів: 526 | Додав: Тatyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області
ЗДО № 1 "Калинка"
ЗДО № 4 "Марите"
ЗДО № 5 "Джерельце"
ЗДО № 6 "Крунк"
ЗДО № 8 "Теремок"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт ДНЗ "Центр розвитку дитини" © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz